auto op strandInformatie met betrekking tot de verplichte Costa Rica autohuur verzekering:

Inbegrepen:
Al je kilometers, de lokale belasting, beperkte verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid, eventuele luchthaventax auto en kaart/info materiaal. Verder de verplichte CDW/LDW verzekering die bij de autohuursom is opgenomen.

Niet inbegrepen:
Dit zijn in ieder geval:
– brandstof (benzine, bij cat c, d diesel)
– evt. extra verzekeringen, zie hierboven
– evt. kosten extra chauffeur(s)
– evt. kosten van het afleveren van de auto bij je hotel
– evt extra voorzieningen als kinderzitje (US$ 2,50 per dag)
– navigatie-systeem
– borgsom

Verplichte verzekeringskosten (inbegrepen bij boeking):
CDW (Collision /Loss Damage Waiver)
Alle huurauto’s zijn inclusief een standaard CDW/LDW met een maximaal bedrag van US$ 5000,- voor letsel en US$ 2500,- voor schade aan de huurauto. Je blijft overigens aansprakelijk voor 20% van de dagwaarde van de auto. Bandenschade en schade door zand en water is niet gedekt, complete voorwaarden staan op het rentalformulier wat je bij het ophalen ondertekent.

Niet verplichte verzekeringskosten:
SLC (verhoging aansprakelijkheid derden)
Alle huurauto’s zijn inclusief een standaard verzekering (Third Party) met een maximaal bedrag van US$ 5000,- voor letsel en US$ 2500,- voor schade aan auto en/of eigendommen van derden. Het tweede bedrag kan worden verhoogd tot volledige verzekering: Kosten zijn voor alle categorieën US$ 7,- per dag.
Volledige afkoop eigen risico van CDW/LDW
De kosten hiervan zijn Cat A, B US$ 17,- per dag, cat C, D US$ 22,- per dag. Bij schade is er dan geen eigen risico voor kosten aan de auto.
PAI verzekering (Personal Accident Insurance)
Deze kost US $ 4,50 per dag. Wie een goede reisverzekering heeft die alle medische kosten dekt, heeft dit niet nodig.
LET OP: we stellen een reisverzekering daarom verplicht voor wie in Costa Rica een auto huurt. Deze verzekering hoeft uiteraard niet persé via ons te worden afgesloten. Uitgebreide verzekeringsvoorwaarden zijn op het verhuurstation aanwezig. Vraag ernaar als je de auto in ontvangst neemt, soms wordt geprobeerd nog wat extra’s te verdienen door de PAI aan te raden. Het recht op verzekering vervalt als je je niet houdt aan de voorwaarden op het contract (rijden onder invloed etc). Schade aan ruiten is altijd voor eigen rekening, voor het verwerken van boetes wordt een toeslag in rekening gebracht.