Voorwaarden Costa Rica autohuur:

Bij de autohuur heb je de keuze tussen de all inn verzekering of de verplichte verzekeringen. Wij hebben voor de all inn verzekering gekozen en bieden deze bij onze reizen standaard aan, aangezien deze een betere dekking biedt.

Inclusief

– Ongelimiteerd aantal kilometers
– LDW (loss damage waiver), in geval van diefstal van de auto is deze voor 100% gedekt. Tevens heeft dit betrekking tot de materiele schade aan de eigen huurauto . De dekking hiervoor is 100% (uitgezonderd schade aan ruiten en banden of bij nalatigheid).
– SLC, aansprakelijkheid aan derden, de materiele schade en letsel aan derden wordt gedekt voor maximaal 100.000.000 Colones (USD 183.300) per gebeurtenis. Indien dit onvoldoende is, treedt een extra verzekering in werking (de zogenaamde Umbrella dekking) waardoor de dekking maximaal USD 1.000.000.000 is.
– GPS-navigatiesysteem van Garmin
– WiFI device
– een babystoel, kinderzitje of booster (bij boeking opgegeven)
– tweede bestuurder (een derde bestuurder kan worden opgegeven)

Exclusief

– brandstof (benzine bij B categorie en diesel bij C categorie)
– eventuele drop-off of pick-up kosten (kosteloos in San José, Guapiles en Cahuita)
– waarborg navigatiesysteem ter plaatse ($100)

Let op! De verzekering dekt niet in de volgende gevallen:

• bij het rijden onder invloed van alcoholische dranken of drugs;
• indien een andere chauffeur dan de gevolmachtigden het voertuig bestuurt;
• bij materiële schade van en letsel aan inzittenden huurauto (deze vallen onder reis- en ziektekostenverzekering, controleer deze en de voorwaarden goed)
• indien de chauffeur niet over een geldig rijbewijs beschikt, of het rijbewijs minder dan 1 jaar geleden verkregen is;
• indien de chauffeur jonger is dan 21 jaar;
• bij diefstal van het voertuig, indien de autosleutels niet meer in het bezit zijn;
• indien bij een ongeluk de klant geen desbetreffend politierapport of bon aan het autoverhuurbedrijf overhandigt.
• bij verlies of schade aan de GPS, WiFi, autobanden en velgen, de noodkit, autosleutels, nummerbordplaat en/of autopapieren.
• indien bij een ongeluk of diefstal de klant de verzekeringsmaatschappij niet op de hoogte brengt.

Huurauto rondreizen Costa RicaAlgemene informatie voorwaarden Costa Rica autohuur

Autostoeltjes:

In Costa Rica geldt dat kinderen die jonger zijn dan tien jaar of kleiner zijn dan 1m40 verplicht zijn te reizen in een passende kinderstoel of booster. Uiteraard gaat het om de veiligheid van je kinderen en is reizen in een kinderstoel of booster altijd aan te raden.

GPS en WiFi:
Een GPS en WiFi worden zonder extra kosten bijgevoegd. Hiervoor wordt een borg van 100 dollar op je creditcard gereserveerd. Bij verlies van de GPS zijn de vervangingskorten 250 dollar. De WiFi bestaat uit 3 elementen; 2 kabels, waarvan 1 oplader en het kastje zelf. Bij verlies van een van de items wordt er 300 dollar in rekening gebracht om dit te vervangen.

Brandstof:
Benzine kost ca. US$ 1,30 per liter en is dus niet duur. Let erop dat je op tijd tankt (vooral in meer afgelegen gebieden is het aan te bevelen je tank zo vol mogelijk te houden). Bij benzinepompen kan vaak met creditcard betaald worden, maar soms alleen in cash. Je betaalt een deposit voor een volle tank (per creditcard) en levert de auto ook weer met een volle tank in.

One way kosten:
We rekenen in tegenstelling tot veel andere autoverhuurders geen achterlatingkosten als je de auto in de ene plaats huurt en in de andere achterlaat, dit moet wel een plaats zijn waar een verhuurstation is (verhuurstations onderaan de pagina). Makkelijk als je bijvoorbeeld de auto ophaalt in Guapiles of Siquirres, na een bezoek aan Tortuguero, en inlevert in Manuel Antonio, Samara of San José. Of wanneer je een auto ophaalt of inlevert in Liberia bij combinatie met Nicaragua.

Medebestuurders:
Wanneer je bij boeking een tweede bestuurder opgeeft, worden erg geen extra kosten in rekening gebracht. Het maximum aantal bestuurders is drie en de derde bestuurder kan voor ongeveer €4,- per dag extra bij boeking worden opgegeven.

Borgsom:
De borgsom is ter plaatse per creditcard op naam van de bestuurder te betalen. Deze bedraagt USD 100,- en is uitsluitend per creditcard te voldoen. Bij het in ontvangst nemen van de auto maakt men een slip van de creditcard welke geldt als borgsom. Auto’s worden met volle tank verhuurd en moeten ook weer zo worden ingeleverd. De borgsom ontvang je bij volle tank en geen schade uiteraard retour.

Rijbewijs:
Je moet tenminste 1 jaar in het bezit van een rijbewijs zijn. Dat geldt ook voor eventuele medebestuurders. Je hebt voor een reis naar Costa Rica geen internationaal rijbewijs nodig. Dit is slechts een vertaling van het rijbewijs, maar omdat er op onze (nieuwe, het  zogenaamde pasje) Nederlandse rijbewijzen al een vertaling in het Engels staat, zul je dit niet nodig hebben.

Leeftijd:
De minimumleeftijd van bestuurder en medebestuurders is 18 jaar. Er is geen maximum leeftijd.

auto monteverde costa ricaVerhuurstations/hulp:
San Jose, Juan Santamaria Airport 6:00 AM 10:00 PM
San Jose stad, Paseo Colón 7:30 AM – 6:00 PM
San Jose stad, Hotel Irazu 7:30 AM – 9:00 PM
La Fortuna 7:30 AM – 9:00 PM
Quepos 7:30 AM – 6:00 PM
Daniel Oduber Airport – Liberia 7:30 AM – 6:00 PM
Samara Beach 7:30 AM – 7:30 PM
Tamarindo 7:30 AM – 6:00 PM
Manuel Antonio 8:00 AM – 5:00 PM
Guapiles of Siquirres (op aanvraag)
Palmar Norte (op aanvraag) Drop off / Pick up $60

Ophalen / Terugbrengen:
De auto wordt gratis bij je hotel in San José of in Guapiles afgeleverd. Ze komen hem bij je laatste hotel weer ophalen. Je kunt de auto ook ophalen op de luchthaven of bij een stadskantoor. Doe dit wel binnen 1 uur na de tevoren afgesproken tijd, wil je de reservering gehandhaafd zien. Van onze agent krijg je een stadsplattegrondje van San José en een routekaart. Onverhoopt later dan afgesproken terugbrengen van je auto kost je (een deel van) de hele dagprijs tegen lokale tarieven.

Auto-categorie:
Zoals overal ter wereld zijn reserveringen op basis van categorie en niet van merk of type. Genoemde types zijn voorbeelden. Als de gehuurde categorie onverhoopt niet beschikbaar is, wordt een grotere aangeboden tegen dezelfde prijs. Wil je ter plaatse zelf een grotere auto dan betaal je een toeslag op basis van de lokaal geldende tarieven.

Bagage:
De ruimte is altijd beperkt. Vaak wordt, als met meer dan 2 personen wordt gereisd, meer bagage meegenomen dan mogelijk. Zachte reistassen zijn daarbij altijd beter dan harde koffers. Zie verder de info bij de verschillende soorten auto’s.

Bij nood:
De autoverhuurder heeft een 24-uurs noodnummer wat je ter plaatse kunt bellen. Verder ondersteuning van de Nederlandse agent ter plaatse.

Wijzigingen voorbehouden:
Alle informatie over lokale tarieven, achterlatingkosten, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving worden gewijzigd of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Gedetailleerde voorwaarden staan op de huurovereenkomst bij het ophalen van de auto.

Wegennet:
Met de auto’s is in principe overal te rijden. Bij het ophalen krijg je informatie over eventuele laatste wijzigingen voor wat betreft de wegconditie. Je gemiddelde snelheid moet je wel aanpassen: op de grote doorgaande wegen ca. 80 km /uur; de kleinere 60 km/ uur en de gravelwegen 15 km/uur. Zo is Costa Rica opeens toch weer groter dan je denkt.

Klik hier om terug te gaan naar het autohuur overzicht van Riksja Family Costa Rica.