La Fortuna Costa Rica - Arenal vulkaan

Badderen in La Fortuna

Arenal vulkaan - La Fortuna Costa Rica

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: La Fortuna
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 150,- per volwassene
€ 110,- per kind
Activiteit: wij regelen entreetickets voor de hotspring

Je bent aangekomen bij het landmerk van Costa Rica; de Arenal vulkaan bij La Fortuna. De komende dagen kun je het Nationale Park bezoeken en een wandelingen maken. Bijvoorbeeld over de flanken van de vulkaan of in de omgeving van de Observatory Lodge. Na de fysieke inspanningen is het tijd om te ontspannen in de hotsprings die wij voor je reserveren. Aan het einde van de middag wordt je er verwacht. Zo zie je de hotspings bij daglicht en in schemer. Dan gaan de lichtjes bij de baden aan en is het genieten!

Overnachten: 2 nachten in een lodge met zwembad in La Fortuna
Excursie: wij regelen entreetickets voor de hotspring
Maaltijden: 2 x ontbijt
Transport: Geen
  • huurauto

  • overige maaltijden en drankjes

  • entreegeld Nationaal Park

  • overige excursies ter plaatse

arenal-rokend-costa-rica-vakantie-kids

Dag 1 La Fortuna – aankomst

Reistijd vanuit Sarapiqui: ca. 2 uur, vanuit San Jose: ca. 3 uur.

La Fortuna is een klein dorpje aan de voet van de vulkaan El Arenal. La Fortuna zelf is best toeristisch met restaurantjes, een supermarkt en souvenirwinkeltjes. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een lodge voor je te reserveren net buiten het dorp. De lodge heeft een zwembad en bij helder weer uitzicht op de vulkaan. Geniet van de inheemse tuin of ga relaxen op het terrasje van je kamer of bij het restaurant.

hotsprings-costa-rica-met-kinderen

Dag 2 vrije dag – bezoek  warmwaterbronnen

Op je vrije dag is er genoeg te doen. Begin de dag bijvoorbeeld vroeg met een wandeling naar de waterval. Je kunt hier zwemmen en zo je dag lekker fris beginnen. Het pad naar de waterval toe is wel wat glibberig, dus let goed op! Na het ontbijt kun je besluiten wat je verder wilt doen: wandelen in het National Park rond de Arenal of kanoën over het meer. Je kunt ook kiezen voor een dagtrip per auto naar het 2 uur verder gelegen Caño Negro National Park.  Vooral voor vogelliefhebbers is dit een must. Deze trip kun je ter plaatse boeken bij een lokaal reisbureau. (kosten ca. US$ 45,- p.p. en US$ 25,- p.p. tot 10 jaar, beste reistijd is onze winter)

Na een dag vol activiteiten is het tijd voor ontspanning. Wij hebben kaartjes voor je gereserveerd bij de warmwaterbronnen. Wij hebben gekozen voor één van de kleinere hotsprings waar je geniet van de op natuurlijke wijze opgewarme baden.

Onderweg MV

Dag 3 – Vertrek

Er is alweer een einde gekomen aan deze bouwsteen. Voor meer natuur en avontuur ga je naar Monteverde. Je rijdt dan langs het meer van Arenal en via een onverharde weg omhoog naar Monteverde. Een prachtige route met mooie stops om foto’s te maken. Kijk hier voor de bouwsteen Avontuurlijk Monteverde.

Ben je al toe aan strand? Check dan snel onze bouwstenen in Samara en Manuel Antonio.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan