Bocas del Toro Panama

Chillen op het Panama-eiland

Bocas del Toro Panama in combinatie met Costa Rica

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Bocas del Toro
Reisduur: 4 dagen/ 3 nachten
Activiteit: Boot- en snorkeltour
Reissom: € 349,- per volwassene
€ 258,- per kind

✔ Bocas del Toro, de eilandengroep in Panama net over de grens met Costa Rica
✔ Eilandtour met boot en helder snorkel- en duikwater
✔ Caribisch en relaxt eilandleven

Overnachten:
Excursie: Boot- en snorkeltour
Transport: privé-transfer vanuit Costa Rica naar Almirante, boottransfer naar Isla Colon, transfer naar luchthaven
Maaltijden: 3x ontbijt
  • autohuur

  • overige excursies

  • fooien

  • Exclusief binnenlandse vlucht van Bocas del Toro naar Panama Stad

Dag 1 – Aankomst Bocas del Toro Panama

De meeste van onze reizigers komen vanuit Cahuita Costa Rica. Vanaf je hotel in Cahuita word je ’s ochtends opgehaald door een privé-transfer die je in een uur naar de grens rijdt. Na wat papierwerk bij de douane (en soms wat geduld) steek je lopend de brug over tussen de twee landen. De rit naar de haven van Almirante duurt nog circa 1,5 uur. Hier stap je op een watertaxi die je in een klein half uur naar het hoofdeiland van Bocas del Toro, Isla Colon, brengt. We reserveren een fijn familiehotel met zwembad op een korte taxirit van het levendige centrum. Hier vind je wat lokale kroegjes, pastelkleurige houten huizen op palen en een relaxte bevolking. In de avond is het dorpje een bezoekje waard voor een hapje in één van de restaurants met live muziek. Maar ook bij het hotel kun je in alle rust genieten van een zwoele Caribische avond met elkaar.

Dag 2  – Boot- en snorkeltour

Bocas del Toro Panama

Het mooie heldere zeewater roept om een duik en waterpret met snorkel. Je gaat vandaag een eilandtour maken per boot. Deze brengt je langs verschillende hoogtepunten. Met een beetje geluk zie je dolfijnen spelen, zeker in de buurt van Dolphins Bay. Als de kapitein er een paar ziet, vaart hij er rondjes omheen waardoor golven ontstaan. De dolfijnen zijn er dol op en volgen de boot. Je vaart naar een prachtig strand waar je lekker kunt zwemmen. En bij Coral Key is het juist weer goed snorkelen met mooi koraal, zeesterren, zeekomkommers, krabben en prachtig gekleurde vissen. Tot slot stop je vaak nog om luiaards te spotten die net boven het water hangen.

 

Bocas del Toro Panama

Dag 3  – Ontspanning

De volgende dag hoef je niets en kun je chillen aan het zwembad of op het strand bij het hotel.  Wil je meer van de eilanden zien, boek dan een van de tourtjes die ter plaatse worden aangeboden, bijvoorbeeld het eiland ontdekken op de fiets.

Bocas del Toro PanamaDag 4 – Vertrek Bocas del Toro

Vandaag laat je het fijne eilandleven achter je en vlieg je vanaf Isla Colon naar Panama Stad voor onze bouwsteen Stop over Panama Stad. De vlucht wordt uitgevoerd door Panama Air en gaat 2x per dag. Deze kunnen wij uiteraard voor je regelen. Panama Stad bekend vanwege het indrukwekkende Panamakanaal is een mooie moderne stad met een oud koloniaal hart. Een mooie afsluiter van de reis als je begonnen bent in Costa Rica.

Of misschien reis je vandaag van Panama naar Costa Rica en heb je nog een mooie lange reis te gaan. In Reggaeklanken bij palmenstand blijf je nog even in caribische sferen.

 

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan