Boca Tapada jungle met boomhut

Off the beaten jungle

Boca Tapada jungle met boomhut

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Boca Tapada
Reisduur: 3 dagen/ 2 nachten
Reissom: € 318,- per volwassene
€ 234,- per kind
Activiteit: jungle wandeling met gids

Het kleine dorpje Boca Tapada ligt in een vrijwel onontdekt stukje van Costa Rica. Het ligt in het hoge noorden dichtbij de Nicaraguaanse grens. Het laatste uur hobbel je over een onverharde weg langs ananasvelden en slapende dorpjes. De laatste 5 minuten steek je de rivier San Carlos over met de boot van de ecolodge. De lodge is omringd door jungle en ligt aan een lagune wat zorgt voor 50 tinten groen en vele dierengeluiden, vooral van vogels. Er is een fijn zwembad verscholen in het groen waar de agoeti’s en neusberen nieuwsgierig een kijkje komen nemen. Je verblijf is volledig voorzien van ontbijt, lunch en diner. Laat je dus lekker verzorgen en geniet van de lokale Costa Ricaanse keuken.

De dag na aankomst plannen we een wandeling met een gids voor je in. De trails in de omgeving kun je zelf lopen, maar met een gids zie je meer. In je vrije uren kun je gebruikmaken van de kano’s en peddelen over het meer, een boek lezen op een van de veranda’s met wijds uitzicht of lekker een plons nemen in het zwembad. Deze lodge is kleinschalig, dus de beschikbaarheid is beperkt. Als er geen plek meer is, boeken we een lodge in dezelfde jungle, maar dan zonder zwembad.

Overnachten: 2 nachten Ecolodge met zwembad
Excursie: jungle wandeling met gids
Maaltijden: 2 x ontbijt, 3 x lunch, 2 x diner (buffet)
Transport:: oversteek met de boot van de parkeerplaats naar de lodge (5. minuten)
  • Overige maaltijden en drankjes

  • Overige excursies

Dag 1 – Boca Tapada, aankomst

Dit stukje regenwoud aan de oever van de San Carlos rivier is alleen over een hobbelige, ongeasfalteerde weg te bereiken. Je GPS wijst je de weg dus kan je met je gezin onderweg genieten van de mooie omgeving. Je rijdt langs vele ananasvelden en af en toe zie je kleine dorpjes en boerderijen. Als je wat snacks wilt kopen is het een goed idee om dat in het dorpje Pital, voordat je de weg verder richting het noorden neemt. Je wordt bij de parkeerplaats van de lodge ontvangen. Je auto blijft veilig achter op de bewaakte parkeerplaats en heb je de komende dagen niet nodig. Je loopt met je bagage naar de San Carlos rivier. Hier stap je op de boot die je naar de overkant brengt. Je rijd met je bagage door de tuin op weg naar de receptie. Je weet het meteen: je bent in een waar paradijsje beland!

Dag 2 – Jungle wandeling met gids

De volgende ochtend word je wakker door een kakofonie van vogelgeluiden en brulapen. Met een kopje koffie op je kamer wordt je langzaam wakker. De dauw trekt op en vanaf je veranda zie en hoor je het dierenrijk ontwaken.

Na het ontbijt maak je een wandeling met een (Engelstalige) gids die dit gebied op z’n duimpje kent en enthousiast vertelt over de flora en fauna. De tour duurt ongeveer 2 uur en is niet te zwaar voor jongere kinderen, want je maakt regelmatig stops voor uitleg en foto’s.

 

Boca Tapada jungle met boomhut

Dat in een klein stukje jungle zoveel dieren wonen hadden we niet gedacht! Onze kids konden heel wat dieren van de checklist afvinken, zoals toekans, kaaimannen, pijlgifkikkers, agoeti’s, vogelspinnen, neusberen, kolibri’s, blauwe morpheus vlinders en andere kleurrijke vogels. Na de lunch hebben we onze zwemkleren weer aangetrokken en de middag bij het zwembad doorgebracht.

Je kunt je bij de lodge ook anders vermaken, ga bijvoorbeeld kanoën op de lagune of lees een boek op je balkon. Ze bieden ook andere tours aan die je kunt boeken bijvoorbeeld een boottocht over de rivier San Carlos, paardrijden, vogeltour of een nachtwandeling.

 

Boca Tapada jungle met boomhutDag 3 – Vertrek uit Boca Tapada

Vandaag neem je afscheid van dit vogelrijke en groene paradijs. Na het ontbijt ga je weer per boot terug naar de overkant van de rivier. Je hier pakt de auto om verder te reizen naar je volgende bestemming; De reis naar La Fortuna voor badderen in de warmwaterbronnen duurt circa 2,5 uur. Of geniet van superverse ananassen in Sarapiqui.

Natuurlijk is het ook mogelijk om je verblijf met een nacht te verlengen. Er zijn genoeg tours te boeken of lekker voor een dagje rust op deze unieke plek.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Slapen in een boomhut

Wil je wakkerworden tussen de apen en vogels? Overnacht dan in een echte boomhut, midden in de jungle! Verscholen tussen de bladeren en dichtbij alle tropische dieren vind je 4 comfortabele boomhutten voor 4 personen met een bad en buitendouche. Er is aan alles gedacht voor een prettig verblijf, zodat je met je gezin optimaal kunt genieten. Een bijzondere ervaring voor echte avonturiers! De boomhutten zijn geschikt vanaf 5 jaar.

Er zijn maar 4 boomhutten beschikbaar, dus wees er snel bij!

Reissom: € 375,- per volwassene en € 277,- per kind
Inbegrepen: 2 overnachtingen, alle maaltijden, junglewandeling met gids

.

Welke optie wil je aanvragen?

Off the beaten jungle
Slapen in een boomhut
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan