Corcovado National Park in Costa Rica

Wauw Corcovado!

Corcovado National Park in Costa Rica

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Corcovado en Isla del Caño
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 810,- per volwassene
€ 599,- per kind
Activiteit: wandeling met Engelssprekende gids, entree park, dagtrip per boot naar Isla del Caño

Corcovado bereik je na ruim 4,5 uur reizen vanuit Manuel Antonio of 2 uur vanuit Uvita. Je rijdt eerst naar Sierpe waar je je auto parkeert en vervolgens op een speedboot stapt. De bootreis duurt ongeveer 1,5 uur. Het eerste uur vaar je over Rio Sierpe met mangrove oevers. Brulapen en kaaimannen leven hier langs de oevers, dus let goed op! Waar de rivier uitmondt in de zee wordt het water onstuimiger en hobbel je over de golven. Je houdt de kustlijn in zicht en vaart naar het kleine en rustige Drake Bay. Omdat de zee soms best ruig kan zijn, adviseren wij deze reis niet met kinderen onder de 6 jaar te maken.

Wij vonden het park vooral bijzonder vanwege het gevoel van isolement en de overweldigende natuur die je elders in Costa Rica niet zo vindt. De baai is een onstuimig stuk strand waar een klein dorpje aan ligt. Verwacht er geen winkeltjes of restaurantjes. Daarom wordt het eten deze dagen ook verzorgd door de familie die de lodge runt. Gezellig spelletjes spelen in het restaurant of een boek lezen en op tijd naar bed. De komende dagen sta je vroeg op en ontdek je de gevarieerde flora en fauna (boven- en onderwater) waar Corcovado bekend om staat. De wandeling in de jungle en de snorkeltour zijn inbegrepen. Andere excursies kun je gemakkelijk regelen bij de lodge, zoals een nachtwandeling waarbij je dieren ziet die overdag slapen.

Overnachten: 3 nachten in een eenvoudige jungle lodge aan het strand
Excursie: wandeling met Engelssprekende gids, entree park, dagtrip per boot naar Isla del Caño
Transport: transfer per speedboot naar de lodge
Maaltijden: 3x ontbijt, 3x lunch, 3x diner en drinken
  • Meerpijs van duiken ipv snorkelen bij Isla del Caño (€75,- p.p.)

  • Maaltijden naast het genoemde ontbijt, lunch en diner

  • Parkeergeld in Sierpe $ 6,- per nacht

Dag 1 – Sierpe – Drake Bay

De lodge ligt verscholen tussen de palmen en aan zee. Vanuit het restaurant hoor je de golven breken. Drake Bay is alleen per boot of vliegtuig bereikbaar waardoor het leven hier rustig is met ruige, weelderige natuur, heldere wateren en rustige stranden. Je lodge is eenvoudig en wordt gerund door een lokale familie. Je slaapt in een eenvoudige kamer met privé badkamer en ventilator. (Voor airco geldt een toeslag). Verwacht hier geen luxe, maar wel een oase van rust en groen en een relaxte sfeer.

Ontspan deze middag in de hangmat of ga op ontdekkingstocht op het strand. Voor verkoeling neem je een duik in de zee. Na je diner in het restaurant ga je naar je slaapvertrek. Er is nauwelijks verlichting s’avonds, dus een zaklamp komt hier goed van pas. Geniet van de junglegeluiden en van de rust. Slaap lekker.

Corcovado National Park - Costa Rica

Dag 2 – Bezoek aan Corcovado National Park

Na het ontbijt vaar je in ongeveer een uur naar de ingang van het park. Door de golven loop je naar het strand en ga je met de gids op pad. Je wandelt over een gemarkeerd wandelpad dwars door het woud dat heel divers en dicht is. De dieren laten zich niet heel gemakkelijk zien, maar ze zitten er zeker wel! Gelukkig heeft je gids een getraind oog en spot hij sneller dieren dan jij en vertelt er veel over. Wij zagen hier vogels, vlinders, kaaimannen, miereneters, een tapir, tijgersprinkhanen en 3 apenfamilies. Neem zelf in een klein rugzakje water, zwemspullen, een poncho, verrekijker en muggenspray mee.

Corcovado National Park - Costa Rica

Dag 3 – Snorkelen bij Isla del Caño

Vandaag ga je naar Isla del Caño. Dit is een van de beste plaatsen in Costa Rica om te snorkelen. Het koraal is intact en het water is turquoise en helder. Het eiland ligt ongeveer 20 kilometer uit de kust en per snelle speedboot vaar je er in een uur naar toe. Onderweg zie je misschien dolfijnen of walvissen (afhankelijk van het seizoen). Tijdens het snorkelen zie je de kleurrijke onderwaterwereld en heb je grote kans dat je een zeeschildpad of misschien wel een mantarog tegenkomt!

corcovado-strand

Dag 4 – vertrek Drake Bay

Vanochtend vroeg, na het ontbijt, reis je per speedboot terug naar Sierpe, waar je auto geparkeerd staat. Onze kapitein voer nog even rustig door de dichtbegroeide mangrove. Wat een bijzondere bomen zeg!

De afstand naar San José is ca. 6 uur. Wij raden je daarom aan om deze lange rit te overbruggen door één of meerdere nachten in Dominical, Manuel Antonio of Carara door te brengen.

Corcovado National Park - Costa Rica
Belangrijke info:

– Het park is het hele jaar geopend, maar in verband met de hevige regen kan het in het regenseizoen wat moeilijker begaanbaar zijn (met name de maanden september en oktober).

– Omdat de regering het aantal dagbezoekers aan de parken wil terugbrengen, is het raadzaam deze trips zo vroeg mogelijk te reserveren.

– Op het schiereiland Osa speelt het ecotoerisme een positieve rol. Een groot deel van de lokale bevolking verdient aan het toerisme en tegelijkertijd helpen ze met het conserveren van hun natuurlijke omgeving. Wil je bijdragen aan het behoud, klik dan op www.corcovadofoundation.org

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan