Vissen en kamperen op Isla Venado

Costa Rica offline challenge

Vissen en wildkamperen op Isla Venado

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Isla Venado
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Activiteiten: vissen, varen, koken en kamperen
Reissom: € 252,- per volwassene
€ 186,- per kind
Activiteit: varen, vissen, koken en kamperen met gids

✓ Wildkamperen op een eiland voor de kust
✓ Mini-expeditie incl. lunch, diner, ontbijt en gids voor 24 uur
✓ Verbinden met elkaar in plaats van met de Wi-Fi
✓ Vis vangen en klaarmaken samen met lokale gids Ronaldo
✓ Off-the-beaten-track, onontdekt Costa Rica
✓ Join-in avontuur minimaal 2 en maximaal 8 personen

Overnachten: 1 nacht in een tentje boven op de berg incl. kampeermateriaal
Excursie: gids Ronaldo blijft 24 uur bij je en gaat samen met jullie vissen, varen, koken en kamperen
Transport: boot retour naar het eiland
Maaltijden: 1x lunch, 1x diner en 1x ontbijt
  • autohuur

  • fooi voor de gids

Vissen en kamperen op Isla VenadoDag 1 – Visser voor een dag

Bienvenido! Ronaldo, onze gids voor de komende 24 uur heet ons welkom. We hebben zojuist onze auto op een veilige plek geparkeerd bij het haventje van het dorp Lepanto en stappen samen met Ronaldo in de boot die ons naar Isla Venado brengt. Hoe laat je precies vertrekt, hangt af van het getijde, bij laagwater is eiland namelijk niet per boot te bereiken. Chris Zegers heeft het eiland een paar jaar terug bezocht voor het programma 3 Op Reis, omdat het zo’n unieke, nog onontdekte plek is. Ze hebben inmiddels elektriciteit en stromend water op het eiland, maar verder is het alsof de tijd hier de afgelopen honderd jaar stil heeft gestaan. Buitenlandse toeristen komen hier niet, de mensen die hier wonen leven van de visserij. Nu is dat dan ook precies wat jullie vanmiddag gaan doen.

Na een eenvoudige lunch stap je weer in de boot en laat Ronaldo je zien hoe je op een traditionele manier met een eenvoudig handlijn kunt vissen. Het duurde niet lang of Ronaldo had de eerste vis binnengehaald en uiteindelijk hadden we zelf ook beet! En zelfs als je niet van vissen houdt is de boottocht al de moeite waard. Terwijl we rond het eiland varen spotten we onder andere fregatvogels en pelikanen.

 

Vissen en kamperen op Isla VenadoOmdat er geen toeristen komen is er ook geen hotel te vinden op Isla Venado. Ronaldo runt een kleine camping, maar speciaal voor ons heeft hij een prachtig plek boven op de berg vrijgemaakt waar we kunnen wildkamperen. Het is een kwartiertje klauteren de berg op, maar het uitzicht vanaf hier is adembenemend. Je kijkt uit over het eiland en de Golf van Nicoya.

Nadat we de tent hebben opgezet is het tijd om aanmaak hout te sprokkelen en vuur te maken. Dan is het tijd om de vis die we hebben gevangen klaar te maken en samen met wat ingrediënten die Ronaldo heeft meegenomen maken we een heerlijk maaltijd klaar op het open vuur. Als het na het eten langzaam donker wordt gooien we nog wat extra hout op het kampvuur en leren we onze gastheer wat beter kennen. Wij spreken geen Spaans en Ronaldo maar een klein beetje Engels, maar met handen en voeten weten we ons toch verstaanbaar te maken. We hebben geluk, want na wat regen eerder op de dag is de lucht nu opengetrokken en kijken we ’s nachts uit op een hemel vol sterren. Moe maar voldaan duiken we onze tent in.

Vissen en kamperen op Isla VenadoDag 2 – Adios Isla Venado

’s Ochtends werden we al weer vroeg wakker door de geluiden van de natuur. Ronaldo was ook al op tijd uit zijn hangmat opgestaan om het vuur weer aan te maken en water te koken voor de koffie en thee. Na een eenvoudig ontbijt is het tijd om ons kamp af te breken en dit bijzondere plekje op de berg te verlaten. We maken nog een tocht naar een onbewoond eiland in de buurt. We stoppen bij een klein strand en krijgen nog even de kans om een duik in zee te nemen en te genieten van de rust om ons heen. Dan is het weer tijd om terug te keren naar het vasteland om onze reis te vervolgen.

Deze bouwsteen is goed te combineren met de bouwsteen ‘Luieren in Samara‘ of de bouwsteen ‘Avontuurlijk Monteverde‘.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan