Manuel Antonio National Park

Met (je) apen naar het strand

Manuel Antonio National Park

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Manuel Antonio
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 215,- per volwassene
€ 155,- per kind

Manuel Antonio heeft een lang, mooi en langzaam in zee aflopend zandstrand met veel schaduw. Ideaal dus voor een kindervakantie in Costa Rica. Er is voldoende te beleven: er zijn diverse restaurants en winkeltjes. De lange weg door Manuel Antonio gaat op en neer en aan weerszijden vind je hotels en een keur aan restaurants. De plaats is toeristisch en druk en anders dan de rest van Costa Rica waar je rust vindt. Je rijdt naar Manuel Antonio via Quepos op een paar minuten rijden. Dit typisch toeristische, wat rommelige maar sfeervolle stadje is een goede afwisseling tussen alle natuur.

Tenslotte Manuel Antonio National Park zelf. Rond de ingang is het druk. Gidsen dringen zich op, maar heb je hier in principe niet nodig, omdat de paden door Manuel Antonio makkelijk zelf te belopen zijn en de dieren laten zich goed zien. In Manuel Antonio wonen brulapen, kapucijnapen, doodshoofdaapjes, wasbeertjes en leguanen. In de baaien liggen maanvormige zandstranden grenzend aan bos dat tot aan het strand loopt.

Overnachten: 3 nachten in een kleinschalig hotel met zwembad
Excursies: geen
Maaltijden: 3 x ontbijt
  • huurauto

  • Entree Manuel Antonio National Park $16,-

  • overige maaltijden en drankjes

  • excursies ter plaatse te regelen bijvoorbeeld een zeiltrip of raften

Manuel Antonio National ParkDag 1 – Aankomst Manuel Antonio Costa Rica

Reistijd: 5 uur

Vanuit het noorden rijd je over een drukke 2-baans weg naar Orotina. Rustig aan doen en niet inhalen, dan blijft het veilig. Leuke stop is Rio Tárcoles waar je krokodillen onder de brug ziet zonnen. Daarna is de weg rustig. Je komt langs bruggen die zo uit een oude oorlogsfilm zijn weggelopen uiteindelijk aan in Quepos, een levendig plaatsje aan zee. Vanaf hier rijd je over een slingerende kustweg, met hoteldaken verborgen in het groen, naar je hotel. Wij kozen de kleinere hotels tussen de grote hotels. Deze liggen niet direct aan het strand. Er is wel altijd een zwembad. Mocht je wel aan het strand willen verblijven of wat meer comfort zoeken, kun je dat aangeven.

Manuel Antonio National ParkDag 2 – Manuel Antonio

Vandaag ga je lekker met je kinderen naar het park. Je treft er niet alleen natuur maar ook strand. Op veel plaatsen kun je heerlijk zwemmen en luieren en bent zo al snel een dagje zoet (badkleding mee dus). Aapjes, luiaarden, krabben, leguanen en diverse vogels vergezellen je op de wandeling over de trail die deels langs de kust loopt. Afwisselend bevind je je in diep tropisch regenwoud en dan weer op een uitzichtpunt over de blauwe zee met rotseilanden en de witte stranden ervoor. Je kunt het op eigen houtje doen zonder een gids. Gidsen, die met dure kijkers op pootjes zeulen, zijn hier prijzig (US$ 20,- p.p.) en meer gericht op de Amerikaanse toeristen. Wil je met gids, ga dan wel vroeg, bij zonsopgang, dan is het park rustig en tref je het op het mooist.

Manuel Antonio National ParkDag 3 – Manuel Antonio, vertrek of verlenging

Vanochtend heb je nog tijd om souvenirs te shoppen of nog even te relaxen op het brede zandstrand. Of ga een ochtendje naar Quepos. Je kunt er heerlijk en goedkoop eten aan het marktplein. Aan het begin van de middag rijd je dan terug naar San José.

We raden je aan, als je er tijd voor hebt, een dagje langer te blijven in Manuel Antonio. Drie nachten is leuk, maar er zijn vanuit Manuel Antonio veel dagtrips te maken. De activiteiten van “Manuel Antonio experts” zijn veilig en verzorgd. Bovendien is het park op dinsdag gesloten, dus dan heb je wat uitwijkmogelijkheden.

Wil je met je kinderen bijzondere dieren spotten zoals de miereneter en snorkelen in turquoise water en dolfijnen spotten? Ga dan naar het meest afgelegen park Corcovado.

Zeiltrip tip:

Heb je met een dagje verlengd dan kun je een dagtrip per boot boeken. De beste aanbieder is Sunsails; een dag incl. transfers, lunch, drankjes en snorkelspullen kost circa US$ 70,- p.p. Niet supergoedkoop, maar je ziet soms dolfijnen en zeeschildpadden.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Upgrade je verblijf in Manuel Antonio

Reissom: € 250,- per volwassene en €185,- per kind
Inbegrepen: Je verblijf met zwembad inclusief ontbijt

Even een drankje doen in het restaurant, terwijl je uitkijkt over de zee en de geluiden van de kinderen uit een van de zwembaden hoort komen. Dit is vakantie. Dit comfortabele hotel ligt dichtbij het groene natuurpark, de zandstranden en heeft meerdere zwembaden. Je kan je auto dus laten staan, want in 10 minuten lopen zit je op het strand. Zo heb je voldoende tijd om op een dag het park in te gaan én zandkastelen te bouwen op het strand. Mocht je uitzicht op zee vanuit je kamer willen? Laat het ons dan weten, dan vragen we deze kamer voor je aan (houdt wel rekening met een meerprijs).

Slaap aan het strand bij Manuel Antonio

Reissom: € 345,- per volwassene en €199,- per kind
Inbegrepen: Je verblijf bij de zee inclusief ontbijt

Liever aan het lange zandstrand van Manuel Antonio verblijven? Kies dan voor deze slaapplek. Heb je genoeg van het zwembad, zet een paar stappen en je staat op het strand dat pal achter het zwembad ligt. Het hotel ligt ook omgeven door groene bomen en grasvelden. De kamers hebben airco en je verblijf is inclusief ontbijt. Het hotel is even comfortabel als ons standaard hotel, alleen betaal je wat meer door de ligging van het hotel. Is dit hotel vol, dan regelen we een hotel dat iets verder lopen van het strand ligt, op ongeveer vijf minuten.

Bezoek aan een opvang van wilde dieren

Reissom: €85,- per volwassene en €65,- per kind
Inbegrepen: Halve dag tour naar het opvangcentrum

Vanmorgen rijd je het binnenland in om een bezoek te brengen aan een opvang voor dieren. Sommige zijn hier terecht gekomen door een ongeluk, anderen werden illegaal als huisdier gehouden. De opvang zorgt voor ze en probeert de dieren, indien mogelijk, terug te brengen naar de natuur. Lukt dat niet, dan verzorgen ze de dieren op een manier die zo dichtbij mogelijk komt als in hun natuurlijke leefomgeving. De biologen en vrijwilligers delen hun ervaringen en uitdagingen en vertellen je over andere initiatieven die zijn opgezet in de omgeving.

Welke optie wil je aanvragen?

Met (je) apen naar het strand
Upgrade je verblijf in Manuel Antonio
Slaap aan het strand bij Manuel Antonio
Bezoek aan een opvang van wilde dieren
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan