Manuel Antonio National Park Costa Rica Kids - apen

Met (je) apen naar het strand

Manuel Antonio National Park

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Manuel Antonio
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 170,- per volwassene
€ 125,- per kind

Manuel Antonio heeft een lang, mooi en langzaam in zee aflopend zandstrand met veel schaduw. Ideaal dus voor een kindervakantie in Costa Rica. Er is voldoende te beleven: de kustweg is enigszins toeristisch maar niet te veel. Je kunt wat shoppen en er zijn diverse restaurantjes. Loop je 's ochtends langs het strand, dan waan je je weer helemaal in de natuur. Verder ligt Quepos op een paar minuten rijden. Dit typisch toeristische, wat rommelige maar sfeervolle stadje is een goede afwisseling tussen alle natuur.

Tenslotte Manuel Antonio National Park zelf. Rond de ingang is het soms wat druk, maar loop je een half uurtje door, dan heb je het park bijna voor jezelf. In Manuel Antonio wonen brulapen, kapucijnapen, doodshoofdaapjes, neusbeertjes en leguanen. In de baaien liggen maanvormige zandstranden grenzend aan bos dat tot aan het strand loopt.

Overnachten: 3 nachten in een kleinschalig hotel met zwembad
Excursies: geen
Maaltijden: 3 x ontbijt
  • huurauto

  • entreegelden Manuel Antonio National Park

  • overige maaltijden en drankjes

  • excursies ter plaatse te regelen bijvoorbeeld een zeiltrip of raften

verblijf Manuel Antonio Costa RicaDag 1 – Aankomst Manuel Antonio Costa Rica

Reistijd: 5 uur

Vanuit het noorden rijd je over een drukke 2-baans weg naar Orotina. Rustig aan doen en niet inhalen, dan blijft het veilig. Leuke stop is Rio Tárcoles waar je krokodillen onder de brug ziet zonnen. Daarna is de weg rustig. Je komt langs bruggen die zo uit een oude oorlogsfilm zijn weggelopen uiteindelijk aan in Quepos, een levendig plaatsje aan zee. Vanaf hier over een slingerende kustweg, met hoteldaken verborgen in het groen, naar je hotel. Wij kozen de kleinere hotels tussen de grote hotels. Deze liggen niet direct aan het strand. Er is wel altijd een zwembad.

costa-rica-reis-kustDag 2 – Manuel Antonio, verblijf

Vandaag ga je lekker met je kinderen naar het park. Je treft er niet alleen natuur maar ook strand. Op veel plaatsen kun je heerlijk zwemmen en luieren en bent zo al snel een dagje zoet (badkleding mee dus). Neem eten, drinken en een verrekijker mee en sluit alles goed af want de brutale apen gaan er anders met je spullen vandoor. Aapjes, luiaards, krabben, leguanen en diverse vogels vergezellen je op de wandeling over de trail die deels langs de kust loopt. Afwisselend bevind je je in diep tropisch regenwoud en dan weer op een uitzichtpunt over de blauwe zee met rotseilanden en de witte stranden ervoor. Je kunt het op eigen houtje doen zonder gids. Gidsen, die met dure kijkers op pootjes zeulen, zijn hier prijzig (US$ 20,- p.p.) en meer gericht op de Amerikaanse toeristen. Wil je met gids, ga dan wel vroeg, bij zonsopgang, dan is het het echt waard.

costa-rica-rondreis-sunsetDag 3 – Manuel Antonio, vertrek of verlenging

Vanochtend heb je nog tijd voor wat shopping of relaxen aan het brede strand langs de boulevard. Of ga een ochtendje naar Quepos. Je kunt er heerlijk en goedkoop eten aan het marktplein. Aan het begin van de middag rijd je dan terug naar San José.

We raden je aan, als je er tijd voor hebt, een dagje langer te blijven in Manuel Antonio. Drie nachten is leuk, maar er zijn vanuit Manuel Antonio veel dagtrips te maken. De activiteiten van “Manuel Antonio experts” zijn veilig en verzorgd. Bovendien is het park op maandag gesloten, dus dan heb je wat uitwijkmogelijkheden.

Wil je met je kinderen bijzondere dieren spotten zoals de miereneter en snorkelen in turquoise water en dolfijnen spotten? Ga dan naar het meest afgelegen park Corcovado.

Zeiltrip tip:

Heb je met een dagje verlengd dan kun je een dagtrip per boot boeken. De beste aanbieder is Sunsails; een dag incl. transfers, lunch, drankjes en snorkelspullen kost US$ 70,- p.p,. Niet supergoedkoop, maar je ziet soms dolfijnen en zeeschildpadden.

Verstuur je reisplan