Rincon National park Costa Rica Kids - luiaard

Avontuurlijk Monteverde

Avontuurlijk Monteverde Costa Rica met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Monteverde
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 175,- per volwassene
€ 130,- per kind
Activiteit: ochtendwandeling met gids

Wat ga jij doen de komende dagen? Lekker banjeren door het nevelwoud, op grote hoogte balanceren op een hangbrug? Of pak je het rigoureuzer aan en zweef je van de ene boomtop naar de andere? Wat je ook wilt doen: Monteverde is de plek om je avontuurlijke "ik" uit te dagen.

Overnachten: 2 nachten in een sfeervolle cabana in Monteverde
Excursies: ochtendwandeling met gids
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • huurauto

  • overige maaltijden en drankjes

  • entreegeld park bij de wandeling (ca. $ 20 p.p.)

  • overige excursies als bijvoorbeeld de canopytour en hangbruggen

selfdrive costa rica Monteverde

Dag 1 – La Fortuna – Monteverde Costa Rica

Vandaag rijd je een prachtige route om het meer van Arenal. Na vier uur hobbelen (de weg is gedeeltelijk onverhard) kom je aan in Santa Elena. In het centrum vind je enkele lokale eethuisjes. De komende nachten slaap je in een leuke lodge op een paar minuten rijden van het centrum.

Als je na deze, toch wel intensieve, autorit nog energie hebt, kun je een begeleide avondwandeling maken. Rond half zes en half acht in de avond wordt deze wandeling georganiseerd waar je tarantula’s, slapende vogels en kikkers ontdekt. De wandeling kan je makkelijk ter plaatse boeken.

monteverde-costarica-reis

Dag 2 – Nevelwoud excursie – vrije middag

We reserveren een ochtendwandeling met gids door het Monteverde park. Er mogen maar 100 bezoekers tegelijk in het park, dus reserveren is nodig. Door de hoge luchtvochtigheid en de hoogte liggen hier de mooiste nevelwouden vol weelderige plantengroei. De zware, grillige bomen dragen op hun armen hangende plantentuinen als varens, mossen, bromelia’s, anthuriums en orchideeën. Er zijn verschillende wandelroutes. Bij vochtig weer zijn bij de ingang laarzen te huur (niet voor kinderen, die kun je beter van tevoren van goede schoenen voorzien). De paden zijn aangelegd en goed onderhouden en ook voor jonge kinderen goed te belopen. Er zijn veel vogelsoorten, zoals de quetzal, maar in kleinere aantallen. Wil je er iets van meekrijgen dan heb je zeker een gids nodig. Wat je sowieso ziet zijn de kolibries, ze komen af op de voederflessen met suikerwater.

Voor de lunch ben je terug en kun je wat eten in het dorp. ’s Middags kun je op eigen gelegenheid het St. Elena park in (entree betaal je bij de ingang van het park, ca. US$ 10). Het verschil met Monteverde is dat het nevelwoud hier wel trails, maar geen aangelegde paden kent en het nog weinig bezocht wordt. Ben je enthousiast over de ochtend, dan is de middag hier een goed idee! Maar we kunnen ons ook voorstellen dat je het vanmiddag gewoon rustig aan doet.

’s Avonds raden we je een bezoek aan het kikkermuseum aan. Dat klinkt misschien wat saai maar het is echt bijzonder: als het donker is zijn alle kikkers actief en goed te zien. In het wild zie je er weinig bij elkaar, hier krijg je er een goed beeld van en een goed verhaal bij. De familie die het runt, weet waanzinnig veel van deze springertjes. Leuk voor ouders en ook voor kinderen. Het is niet erg als je bang bent voor kikkers: ze zitten veilig achter glas!

 

costa rica-reis-kikkertje Monteverde

Dag 3 – Vertrek naar kust of Rincon

Bouw je familiereis na het nevelwoud Costa Rica verder met de aansluitende bouwsteen Het fluitketelvogeltje in de woudreus. Dit is een sfeervol park. Erg leuk om te wandelen en lekker te ravotten (er is een leuke wandeling van 3 km makkelijk te doen met kinderen en zonder gids). Natuurlijk kun je nu ook op weg om te Luieren in Samara of rijden naar het strand met (je) apen (in Manuel Antonio).

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Monteverde met canopy tour

Reissom: € 210,- per volwassene
€ 155,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten in sfeervolle cabana met ontbijt in Monteverde en 2,5 uur canopy tour

Een avontuurlijke tocht via stalen kabels door de toppen van de bomen en over dalen of ravijnen heen. Ook wel canopytour, ziplinen of tokkelen genoemd. Het is oorspronkelijk in Costa Rica ontwikkeld door een bioloog die onderzoek deed naar bomen in het regenwoud. Hij zocht een manier om snel van boom naar boom te kunnen gaan en bedacht een systeem van stalen kabels die de kruinen van de bomen met elkaar verbonden. Inmiddels is het één van de populairste activiteiten in Costa Rica. De tours worden aangeboden in meerdere plaatsen.

 

Hoe werkt het?

Je krijgt een helm en leren handschoenen en wordt in een soort ‘tuigje’ gehesen. Na de instructie klim je naar het platform vanwaar de eerste kabel gespannen is. Soms begin je meteen vanaf de grond met een kabel die over een dal heen is gespannen. Je hangt met één hand aan de kabel en hangt goed gezekerd in het tuigje. Met de hand aan de kabel regel je je snelheid.

Zweven op soms wel 50 meter hoogte aan een lange kabel is garantie voor een hoop adrenaline in je bloed. Toch kan iedereen zonder al te veel hoogtevrees het: van kinderen van 6 tot ouderen van 80 jaar. Let op: als je éénmaal begonnen bent, dan kun je niet meer terug. Maar in dat geval kan je altijd vragen of je je vast kunt klikken aan een gids en dan met deze ‘taxi’ het parcours verder afleggen.

Welke optie wil je aanvragen?

Avontuurlijk Monteverde
Monteverde met canopy tour
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan