Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Easy going San José

   San José Costa Rica

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: San José
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 112,- per volwassene
   € 84,- per kind

   Waarschijnlijk land je eind van de middag of in de loop van de avond in de hoofdstad San José, Costa Rica. Gaar van de lange zit en het tijdsverschil. Met een Easy Going startpakket zijn je transfer en twee overnachtingen in San José met je kinderen vast voor je geregeld. Sommige reizigers haasten zich de ochtend erop al de stad uit, op weg naar de eerste 'natuur', maar eerlijk gezegd vinden wij dit geen goed plan.

   Een volle dag is precies goed om bij te komen, aan het klimaat te wennen, geld te wisselen en de stad te verkennen. San José heeft een compact centrum, weliswaar zonder veel bijzondere gebouwen maar met mooie gevels en pleinen en die ontspannen sfeer, zo typisch voor Latijns Amerika.

   Overnachten: 2 nachten in een kleinschalig familiehotel met zwembad
   Maaltijden: 2 x ontbijt
   Transport: transfer vliegveld - hotel
   Overig: informatiepakket en meet & greet
   • Overige maaltijden en drankjes

   • Excursies

   costa-rica-rondreis-san-joseDag 1 – Aankomst San José Costa Rica

   De luchthaven van San José is klein en je staat zo met je bagage in de aankomsthal. Daar staat de chauffeur al op je te wachten met een bordje met daarop je naam. Zo hoef je je na de lang vlucht geen zorgen te maken over het begin van je reis. Hij brengt je met een minibus naar je hotel. Wij gingen ’s avonds eten bij Café Mundo, een koloniale casa op Calle 9 en Av. 15 met een sfeervolle veranda en tuin. De plek is erg populair bij de Tico’s met art deco interieur en een gevarieerde menukaart van pasta of pizza tot traditionele Costaricaanse gerechten.

   Je slaapt in een hotel niet ver van het centrum. Er is een klein zwembad waar de kids een frisse duik kunnen nemen. Van het hotel ben je in 5 minuten per taxi in het centrum. Je kunt het ook lopen in ongeveer 15 minuten. De kamers hebben douche/toilet, fan, telefoon en een tv. Op loopafstand vind je een supermarkt, restaurantjes en een pinautomaat, handig als dit het startpunt van je reis is.

   marktkraam-san-joseDag 2 – Vrije dag in San José – Dag 3 – vertrek San José

   De volgende morgen ben je waarschijnlijk al vroeg wakker door het tijdsverschil. In de ontbijtruimte kun je al vroeg terecht met je kinderen. Rond een uur of negen word je opgehaald en naar het kantoor van de lokale agent gebracht. Hier word je vriendelijk ontvangen met koffie en limonade door één van de medewerkers (Nederlands of Engels). De reis wordt uitgebreid met je doorgenomen, zodat je goed voorbereid op pad gaat. Voor onderweg krijg je leuke tips, zodat je niets hoeft te missen.

   De rest van de dag heb je vrij om met je kinderen door de verschillende parken te wandelen en op het plein de duiven te voeren. Net als in veel andere Latijns-Amerikaanse steden speelt het leven zich vooral af op straat en voetballen je kinderen een potje mee. Vaar na San José met de “Boot naar het schildpadstrand” of als je kinderen nog wat jonger zijn (onder de 6 jaar) kun je gaan “Vlindervaren tussen ananasvelden“.

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Tropisch einde San José

   Reissom: € 56,- per volwassene en € 42,- per kind
   Inbegrepen: overnachting in kleinschalig hotel met zwembad inclusief ontbijt

   Een kleinschalig comfortabel hotel in koloniale stijl voor als je aan het einde van je reis nog even wilt relaxen aan het zwembad voordat je naar huis vliegt. Qua afstand is het niet altijd handig om vanaf het strand in één keer naar de luchthaven te reizen voor je vlucht naar huis. Vandaar dat een nacht op korte afstand van de luchthaven om de reis mee te eindigen een goed idee is. Het hotel is gelegen op tien minuten rijden van de luchthaven, bij het dorpje Alajuela. Op ca. 60 minuten van ‘downtown’ San José. Het heeft een heerlijk ontbijt waar je vanaf ’s ochtends vroeg al terecht kunt met de kinderen.

   Voor het laatste nachtje in San José is dit hotel makkelijk, omdat de eigenaar graag een een taxi voor je regelt die je op de dag van vertrek naar de luchthaven brengt. (ter plaatse te voldoen ca. $25).

   Welke optie wil je aanvragen?

   Easy going San José
   Tropisch einde San José
   x