costa rica reis ananas

Ananas plukken en vlindervaren

Sarapiqui Costa Rica

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Puerto Viejo de Sarapiqui
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 168,- per volwassene
€ 125,- per kind
Activiteit: bezoek aan ananasplantage en uitgebreide wandeling met de boer zelf

(Puerto Viejo de) Sarapiqui Costa Rica. Inderdaad, een hele mond vol exotisch klinkende namen voor een klein, langgerekt dorp. Het ligt tussen de eindeloze ananasvelden en is genoemd naar de vlakbij gelegen rivier de Sarapiqui. Het plaatsje is vooral een ideale tussenstop als je vanuit Tortuguero of Cahuita komt op weg naar Fortuna en de Arenal vulkaan.

Na je verblijf in San José, is Sarapiqui volgens ons vooral geschikt als een goede, rustige start van je avontuurlijke gezinsreis in Costa Rica, waarbij zowel jezelf als je kinderen rustig op gang kunnen komen. Je verblijft in een finca vlakbij de rivier. Daarachter begint het secondair regenwoud en liggen mooie wandeltrails. Vlinders, tropische vruchten en planten, een bezoek met gids aan de uitgestrekte ananasplantages en (optioneel) een boot- of rafttocht, zo begin je je avontuurlijke gezinsreis in Costa Rica ontspannen.

Overnachten: 2 nachten in een lodge met zwembad
Excursies: bezoek aan ananasplantage en uitgebreide wandeling met de boer zelf
Maaltijden: 2 x ontbijt, 1 lunch op de plantage
  • huurauto

  • overige maaltijden en drankjes

  • entree National Park Tirimbina

  • overige excursies zelf te regelen, bijvoorbeeld het Tirimbina reservaat met chocoladetour

auto costa ricaDag 1 San Jose – naar Sarapiqui

Reisafstand ca. 2 uur

Sarapiqui ligt op ongeveer twee uur rijden vanaf Guapiles waar je wordt afgezet na de schildpadbouwsteen of vanaf San José. In plaats van gelijk naar La Fortuna te rijden, zijn twee nachtjes in Sarapiqui een goed idee. Het landschap is heel groen en de weg uitstekend. Wat opvalt is dat het groen veelzijdiger is dan je denkt: de vegetatie is heel afwisselend en als je goed kijkt zie je er enorm veel planten en dieren.

Je verblijft in een lodge waar de kamers verspreid liggen door de tuin in geschakelde bungalows met een terrasje met zitje. In het restaurant komen vaak groepen die hier lunchen op weg naar La Fortuna. Bij de lodge is een mooie, overdekte kikkertuin en een omheind meertje met een heuse kaaiman.

Houd je van meer ruimte en comfort, dan is onze upgrade in Sarapiqui aan te raden.

Dag 2 – bezoek ananasboer

Na je ontbijt rijd je in een paar minuten naar de houten brug waar je wordt opgewacht door Don Rodolfo. Hij en zijn familie hebben een kleine ananasplantage (en andere producten) waar hij je van alles over verteld. Zelf waren we erg verrast over hoe een ananas groeit, nooit geweten. Uiteraard kan er geproefd worden. Voor de rondleiding mag je alvast je eigen lunch uit de vijver vissen. De familie is van alle markten thuis want naast ananassen telen ze ook ander tropisch fruit en tilapia. Sarapiqui is niet zomaar een ontspannen nachtje, maar een smaakvolle pitstop.

Voor ’s middags vonden wij het leuk om het Tirimbina reservaat te bezoeken. Het is een reservaat gericht op kinderen en educatie waar veel wordt uitgelegd over de dieren en planten en het maken van chocolade in Costa Rica. Entree is ca. US$ 17,- p.p.

fortuna comfort costa ricaDag 3 – Sarapiqui, vertrek

Na het ontbijt vertrek je richting La Fortuna (ca. 2,5 uur rijden) voor de bouwsteen Badderen in La Fortuna waar je plonst in de warmwaterbronnen aan de voet van de Arenal vulkaan. Of je reist verder naar het noorden naar het minder bekende natuurparadijs van Boca Tapada (ca. 2,5 uur rijden) voor de bouwsteen Off the beaten jungle.

 

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Vlindervaren tussen ananasvelden - inclusief raften

Reissom: € 185- per volwassene
€ 135,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten in een lodge met zwembad inclusief ontbijt en de rafttocht

Zoek je wat meer actie en zijn de kinderen minimaal 9 jaar, dan kun je ook gaan raften. Je vaart dan over een ander deel van de rivier, klasse 3, dat ruiger is. Ter plaatse krijg je helm, een reddingsvest en een peddel. Wat kleding betreft is het belangrijk waterschoenen mee te nemen, lichte gymschoenen of sandalen met een enkelband (geen slippers en met je blote voeten kan ook niet). Wil je beide activiteiten, dat kan ook!

Wil je wel varen maar zijn de kinderen te klein, dan is een rustige bootsafari zoals omschreven op dag 4 in de rondreis “Pura Vida Costa Rica” een prima alternatief.

Welke optie wil je aanvragen?

Ananas plukken en vlindervaren
Vlindervaren tussen ananasvelden - inclusief raften
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan