Samara Costa Rica strand - rondreis met kinderen

Luieren in Samara

Samara Costa Rica strand

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Samara
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 212,- per volwassene
€ 158,- per kind

Een perfect lang, wit zandstrand; breed, fijn en met palmen, echt zoals je je een Pacific strand voorstelt. De komende dagen kom je hier bij en overdenk je je geweldige reis nog eens. Heerlijke branding, niet al te sterk en veilig door het rif voor de kust. Het strand loopt langzaam af in zee en is dus perfect om in te zwemmen. Door de golfslag is het voor de allerkleinsten wel verstandig om samen de zee in te gaan. In de omgeving van Samara ontdekten wij mooie, veelal verlaten baaien. Je kunt er per auto (hobbelig, je 4wd komt van pas) makkelijk heen. Wij vonden het goed relaxen na alle natuurparken en het is een fijne tussenstop op weg naar San José of Manuel Antonio, waar de stranden ook mooi maar toch wat drukker zijn.

In Samara zijn voldoende kleine, lokale restaurantjes, waar je na een stranddag gezellig kunt eten. Er hangt een ons-kent-ons sfeer waar toeristen en locals, volwassenen en kinderen graag naar het strand gaan om elkaar te ontmoeten. Tegen de avond wordt er door de dorpsjeugd gevoetbald midden in het dorp. Wie weet kun je met je kinderen zelf nog een balletje mee trappen.

Overnachten: 3 nachten in een kleinschalig hotel met zwembad
Excursies: geen
Maaltijden: 3 x ontbijt
  • huurauto

  • overige maaltijden

  • andere excursies zoals kayakken en snorkelen of paardrijden op het strand.

Costa Rica strandDag 1 – Aankomst Samara/Playa Carillo

Vanuit Rincon of Monteverde is het zo’n 4 – 5 uur rijden naar Samara/Playa Carillo. Maak even een stop in het hoofdplaatsje Nicoya, net zo genoemd als het schiereiland waar je nu op rijdt. De route is gevarieerd en op het eerste deel lijkt het soms wel alsof je door Schotland rijdt, het is groen en heuvelachtig. Daarna wordt de omgeving vlak en open, het landschap kaler en droger en de temperatuur stijgt flink: ja je bent echt in de tropen!

Je verblijft in een kleinschalig hotel in Samara (op ca. 10 minuten van het strand) of in Playa Carillo (ca. 15 minuten rijden). Het hotel beschikt altijd over een zwembad waar je heerlijk kunt afkoelen.

schildpad-strand-costa-rica-kidsDag 2 en 3 – Verblijf in Samara/Playa Carillo

In Samara vind je een supermarkt, wat souvenirwinkeltjes, caféetjes en er zijn wat restaurants. Meer is er eigenlijk niet; precies genoeg vertier om je een paar dagen optimaal te kunnen ontspannen. Aan het strand van Samara vonden wij het erg fijn om naar Gusto Beach te gaan. Een beachbar direct aan het strand en onder de palmen. Overdag kun je er lekker liggen op hun strandbedden en genieten van verse sapjes. Ze hebben een goede lokale en westerse kaart. Een echte aanrader zijn de pizza’s. S’avonds bij zonsondergang met een cocktail in de hand! Pura Vida!

Verder kun je deze dagen relaxen aan het palmenstrand en genieten van de golven, gewoon even helemaal niets. Wil je toch iets ondernemen, bij je accommodatie regel je gemakkelijk een tocht te paard de heuvels op en naar het verlaten Playa Buenavista. Wij kwamen graag op Playa Carillo, een mooi strand en nog niet ontdekt door toeristen. Tussen juli en november kun je ook naar Ostional, wat ten noorden van Samara. Hier ligt bij het strand een broedplaats voor schildpadden. Ongeveer eens per maand, afhankelijk van de stand van de maan, komen de eieren uit. Gedurende drie tot zeven dagen kruipen de kleine schildpadden massaal over het strand.

strand-costa-rica-rondreizenDag 4 – Vertrek of verlenging

Op deze dag eindigt je tropische verblijf bij Samara.Vervolgens is het prettig om door te rijden langs de Pacifische kust en de reis af te sluiten met nog wat stranddagen bij het wat drukkere Manuel Antonio. Zie ook onze bouwsteen: Met (je) apen naar het strand.

Ook is het mogelijk om vanuit Samara direct terug naar San José te rijden. Je doet hier ongeveer 5 uur over en kunt dus in de middag weer in de hoofdstad zijn.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Surf Costa Rica

Reissom: € 312,- p.p. per volwassene
€ 232,- p.p. per kind
Inbegrepen: 3 nachten in Samara, surfles en gebruik board

Voor de watersportliefhebber of als je het gewoon een keertje wilt proberen, regelen we graag een surfles voor je. ’s Ochtends ontmoet je je Engelstalige surfleraar, het tijdstip hoor je ter plaatse in je accommodatie, omdat het afhankelijk is van het getijde. Hij zal je in de komende anderhalf uur de kneepjes van het surfen bij brengen. Eerst op het droge en dan in het water. Het is nog best moeilijk maar Samara is de beste plek om het rustig aan te leren. Na de les wil je vast even bijkomen, maar daarna heb je nog twee uur om verder te oefenen, zonder de leraar. Zou je al kunnen blijven staan straks? Als je klaar bent, spoel je je af onder een hele bijzondere douche, namelijk in een holle boom. Wil je deze surfles toevoegen aan je reis, geef dit dan op in je aanvraag. Wij vinden deze activiteit geschikt vanaf ongeveer 10 jaar.

Comfortabel verblijf Samara/Carillo

Tussen Playa Carillo en Samara ligt een comfortabel resort met uitzicht op zee. Wil je liever wat meer luxe tijdens je reis, dan is dit de plek waar dat mogelijk is.

Reissom: De meerkosten voor dit verblijf zijn € 106,- per volwassene
€ 77,- per kind
Inbegrepen: 3 overnachtingen in een comfortabel hotel met zwembad, ontbijt

.

Welke optie wil je aanvragen?

Luieren in Samara
Surf Costa Rica
Comfortabel verblijf Samara/Carillo
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan