Koffievallei Turrialba

Op de koffie bij de boer

Koffievallei Turrialba

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Turrialba
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 218,- per volwassene
€ 162,- per kind
Activiteit: paardrijden met gids

Maak een prettige en afwisselende tussenstop in de koelere heuvels van Turrialba. Een klein stadje in de Central Valley, 2 uur ten zuiden van San José. Vanaf beide kusten te bereiken via een bochtige (maar goed begaanbare) weg door de bergen. Als je het heuvellandschap van Turrialba inrijdt, dan kijk je ver uit over de vruchtbare velden met gewassen als kool, wortels, aardappelen en suikerriet. Aan de randen van de Turrialba-vallei zie je de Talamanca bergen; de Cerro Chirripo en de Cerro de la Muerte (de 2 hoogste punten van het land) en de rokende Turrialba vulkaan en de Irazú vulkaan. In dit indrukwekkende landschap vind je ook veel koffieplantages met de beste arrabica van het land.

Overnachten: 2 nachten in een lodge zonder zwembad in Turrialba
Excursie: Dag op de finca (gids, lunch en drinken)
Maaltijden: 2 x ontbijt
Transport: Geen
  • huurauto

  • overige maaltijden en drankjes

  • overige excursies ter plaatse

Koffievallei Turrialba

Dag 1 Aankomst Turrialba 

Reistijd vanuit Dominical: ca. 5 uur, vanuit Cahuita: ca. 3 uur.

Kom je vanaf Cahuita, dan rijd je de eerste 2 uur (terug) over de kustweg naar het noorden. Zodra je deze weg in de richting van San José verlaat, kom je in de bergen terecht. Riviertjes stromen onder je door en na nog een uur rijden kom je aan in Turrialba.

Kom je vanaf Dominical, dan is je reisdag vandaag iets langer, vertrek dus op tijd. Je rijdt over een goede, slingerende weg steeds hoger de bergen in. Onderweg geniet je van adembenemende uitzichten over diepe valleien. Het gebied Cerro de la Muerte staat bekend om z’n prachtige vogels. Misschien spot je er wel één langs de weg. Onderweg kun je bij een van de kleine wegrestaurantjes lunchen.

Je verblijft in een sfeervolle lodge aan de voet van de vulkaan op een half uur rijden van het stadje. De lodge is omgeven door groen. Je hebt vanaf hier prachtige uitzichten over de bergen, vulkanen en de vallei. Er is geen zwembad, maar doordat het hoger is gelegen en daardoor koeler is het ook geen noodzaak vonden wij.

Koffievallei TurrialbaDag 2 Bezoek aan de koffieboer 

Voor koffieliefhebbers en hun kinderen die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken en het koffieproces van dichtbij mee te maken, kan er een bezoek gebracht worden aan de koffieboerderij van Christian en zijn schoonfamilie. Christian is een hyperenergieke man die misschien iets te veel van z’n eigen koffie heeft gedronken. Bevlogen vertelt hij over de koffieboerderij van zijn schoonouders, natuurlijk onder het genot van een kopje koffie.

Koffievallei TurrialbaOp het landgoed van de finca is er genoeg te doen waar je de familie in het koffieproces bij kan helpen; koffiebonen plukken, drogen, malen, inpakken én proeven. Voor de kinderen is het terrein een grote speeltuin en ze mogen hier helpen bij het verzorgen van de dieren en zelfs een ritje maken op een van de paarden. Hij neemt je mee de nabije groene omgeving in. En kijk goed om je heen want hier komen 150 verschillende vogelsoorten voor. Aan het einde van de middag kom je rozig terug in je hotel na een dag in de gezonde buitenlucht. Of doet de koffie nog steeds z’n werk?

Huurauto rondreizen Costa RicaDag 3 Reisdag

De reis gaat weer verder. Of je rijdt nu naar de oostkust van Costa Rica voor reggaeklanken bij het palmenstrand, dan ben je circa 3 uur onderweg. Of je rijdt naar de westkust voor een dol fijn avontuur. Een wat langere reisdag van circa 5 uur, maar door een prachtig natuurgebied van de Cerro de la Muerte. En misschien gaat de reis vandaag wel terug naar San José. Turrialba is namelijk centraal gelegen en op vele routes een fijne plek om te verblijven.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Comfortabel verblijf Turrialba

Reissom: Meerkosten € 60,- per volwassene en € 44,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten in een comfortabel verblijf met zwembad inclusief ontbijt

Verblijven jullie liever in een hotel met zwembad? Net buiten Turrialba ligt een comfortabele lodge. Via een mooie oprijlaan kom je aan bij je hotel. Net dynasty vonden wij.  In de vallei is het ook wat warmer dan bovenop de heuvel, dus is een duik in het zwembad hier erg lekker voor de kids.

 

Welke optie wil je aanvragen?

Op de koffie bij de boer
Comfortabel verblijf Turrialba
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan