Over Riksja Family Costa Rica

Riksja Family Costa Rica is onderdeel van Riksja Family, een kindvriendelijke reisorganisatie van reizigers voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste met onze eigen kinderen de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Ver op reis gaan met je kinderen kan volgens ons op een leuke manier. Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

surfles-costa-rica-vakantie-kinderenMariska van Tongeren

Riksja Family Costa Rica reisspecialist

Reizen is verreweg mijn grootste hobby. En ik ben dolgelukkig dat mijn dochter Merel (13 jaar) die genen ook heeft. Samen de wereld ontdekken, het avontuur opzoeken, zien dat de mensen in Costa Rica anders wonen en leven dan wij. Merel en ik reizen graag individueel, slapen bij voorkeur in kleinschalige en sfeervolle accommodaties en vinden het leuk als we af en toe andere gezinnen tegenkomen.

In de meivakantie van 2015 zijn we samen naar San José gevlogen om een rondreis door Costa Rica te maken. Op ons programma stond varen over de kanalen bij Tortuguero, raften op de Sarapiqui rivier, slingeren van boom naar boom als Tarzan en Jane, badderen in warmwaterbronnen en natuurlijk een paar dagen relaxen aan het strand. Een beetje spannend vond ik het wel, alleen met mijn dochter een verre rondreis maken. Maar de Spaanse taal begrijp ik aardig, zelf autorijden vind ik heerlijk en is veilig en ik weet dat onze lokale partner altijd te bereiken is, mocht er iets aan de hand zijn.

Nienke van der Maar

Riksja Family Costa Rica reisspecialist

Bij Riksja Travel heb ik mijn passie reizen met werken kunnen combineren. Ik deel graag mijn ervaringen over de reizen die ik heb gemaakt en puzzel met je mee over de beste route en leukste activiteiten ter plaatse. Costa Rica heeft mij zeer verrast. Het land is zo groen, de stranden ongerept en overal spot je wel een leuk, kleurrijk dier. Mijn favoriet is de luiaard. Luihangend aan een boom, wat een tevreden beest! Op onze gezinsreis door Costa Rica vonden we Off the beaten jungle het hoogtepunt van onze reis. Wij hebben de rondreis door Costa Rica gecombineerd met een weekje Nicaragua. Een ideale combinatie. Aan het strand van Dominical sloten we de reis af en kwamen we bij van alle indrukken van de reis.

Onze lokale agent ter plaatse

Onze Costaricaanse partner is gevestigd in San José. Bij aankomst op de luchthaven staat een vertegenwoordiger je op te wachten. Je ontvangt een pakketje met informatie en vouchers voor de geboekte hotels, excursies en autohuur. Met ons startpakket Easy going San José breng je de dag na aankomst een bezoek aan het kantoor van onze partner. Je wordt verwelkomd met een heerlijk Costaricaans kopje koffie. De medewerkers zijn erg enthousiast en behulpzaam dus stel hier je vragen die je hebt naar aanleiding van de vouchers of je route. Ook de tips voor onderweg die je hier krijgt, maken het bezoek waardevol. Tijdens je reis kun je in gevallen van nood bellen op hun noodnummer, 24 uur per dag bereikbaar.

Onze lokale partner is net zoals wij erg begaan met het behoud van de natuur van Costa Rica. Zij hebben inmiddels het vijfde en hoogste niveau behaald binnen de certificering van de commissie voor duurzaam toerisme in Costa Rica. Met de hoteleigenaren en excursie- en transportleveranciers onderhouden zij goed contact om er op toe te zien dat jouw Costa Rica vakantie bijdraagt aan een duurzame vorm van toerisme.

Bouw je reis met Riksja Travel

Riksja Family is onderdeel van Riksja Travel. Bij Riksja bouw je jouw eigen reis naar het hart van de bestemming. Onze reisexperts helpen je met de planning en route, zodat jij het maximale uit jouw reis haalt. Voor reizigers, door reizigers. Riksja Travel staat voor individuele reizen met hart voor de wereld. Zo worden alle reizen die bij ons geboekt worden 100% CO2 gecompenseerd en draag je positief bij aan de lokale economie door de slaapplekken en activiteiten die we voor je inplannen. Lees meer over ons op de website van Riksja Travel.