Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Bel ons gerust op

  071 891 01 50

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30

  CostaRicaKids reisspecialist

  CostaRicaKids is onderdeel van RiksjaKids, een kindvriendelijke reisorganisatie van reizigers voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste met onze eigen kinderen de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

  Ver op reis gaan met je kinderen kan volgens ons op een leuke manier. Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

  Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

  surfles-costa-rica-vakantie-kinderenMariska van Tongeren

  CostaRicaKids reisspecialist

  Reizen is verreweg mijn grootste hobby. En ik ben dolgelukkig dat mijn dochter Merel (13 jaar) die genen ook heeft. Samen de wereld ontdekken, het avontuur opzoeken, zien dat de mensen in Costa Rica anders wonen en leven dan wij. Merel en ik reizen graag individueel, slapen bij voorkeur in kleinschalige en sfeervolle accommodaties en vinden het leuk als we af en toe andere gezinnen tegenkomen.

  In de meivakantie van 2015 zijn we samen naar San José gevlogen om een rondreis door Costa Rica te maken. Op ons programma stond varen over de kanalen bij Tortuguero, raften op de Sarapiqui rivier, slingeren van boom naar boom als Tarzan en Jane, badderen in warmwaterbronnen en natuurlijk een paar dagen relaxen aan het strand. Een beetje spannend vond ik het wel, alleen met mijn dochter een verre rondreis maken. Maar de Spaanse taal begrijp ik aardig, zelf autorijden vind ik heerlijk en is veilig en ik weet dat onze lokale partner altijd te bereiken is, mocht er iets aan de hand zijn.

  Marloes_225x300Marloes Lukaart

  CostaRicaKids reisspecialist

  Er is zoveel moois te ontdekken op de wereld! Reizen geeft mij de mogelijkheid om prachtige natuur te zien, andere culturen te beleven en interessante mensen te ontmoeten. Samen met mijn man en zoontjes Floris (6) en Maurits (4) maak ik graag mooie reizen.  Het is ontzettend leuk om de jongens mooie dingen te laten zien en zelf ook een prachtige vakantie te hebben. Ik vind het altijd erg leuk om anderen te inspireren ook een mooie reis te maken.

  Costa Rica is een enorm groen, gastvrij en tropisch land. Toen wij er waren, hebben we de mooiste kikkertjes, vogels en schildpadden gezien. Regelmatig hadden we een regenbui om de tropische warmte weg te spoelen en vervolgens het zonnetje om op de prachtige stranden te relaxen. San José vonden we niet heel bijzonder, maar de rest van het land was prachtig.

   

  Nienke van der Maar

  CostaRicaKids reisspecialist

  Reizen is de rode draad in mijn CV. Bij Riksja Travel heb ik mijn passie reizen met werken kunnen combineren. Ik deel graag mijn ervaringen over de reizen die ik heb gemaakt en puzzel met je mee over de beste route en leukste activiteiten ter plaatse. Costa Rica heeft mij zeer verrast. Het land is zo groen, de stranden ongerept en overal spot je wel een leuk, kleurrijk dier. Mijn favoriet is de luiaard. Luihangend aan een boom, wat een tevreden beest! Op mijn reis door Costa Rica ben ik naar de Caraïbische kust gereden waar je meegaat in het laidback sfeertje. Het nationaal park van Corcovado is one of a kind. Met de boot naar een afgelegen plek is een groot avontuur. Met mijn jongens Fen en Mink plannen we alweer de volgende trip naar dit prachtige land.

  stempel riksjatravel home costa ricaReizen met Riksja Travel

  CostaRicaKids en RiksjaKids zijn onderdeel van Riksja Travel, een online reisorganisatie waarbij ruimte is voor avontuur en cultuur in het samenstellen van onze individuele verre reizen. Riksja Travel startte in 2000, aan het begin van het nieuwe millennium. Internet was definitief doorgebroken maar een internetreisbureau was nog een noviteit. We zochten naar een bedrijfsnaam waaronder de nieuwe landensites (te beginnen met Thailand online en Vietnam online) konden vallen. Een naam die associaties oproept met verre reizen en met kleinschaligheid. Die niet staat voor glimmende brochures (die hebben we niet) of voor reizen met overbodige franje (die willen we niet). Een naam die staat voor beleving, respect voor natuur en cultuur, en voor individuele reizen met ruimte voor eigen inbreng. Het werd Riksja Travel, naar het eenvoudige, exotische vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. We hebben nu een team van vele enthousiaste mensen. Jaarlijks zijn via de landenwebsites enkele duizenden reizigers te gast in een van onze bestemmingen. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op Riksja Travel.

  Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via email of telefoon, zie de contactpagina.

  CostaRicaKids wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Costa Rica.