kids costa rica hulpprojecetHulpproject Costa Rica

Giving Smiles

Riksja Family Costa Rica en Riksja Costa Rica sponsoren het ‘Giving Smiles’ project van de John Ovens Foundacion. Dit project richt zich op de vele kinderen die niet in de gelegenheid zijn om naar school te gaan. Voornamelijk kinderen uit kleine dorpen in het binnenland van Costa Rica zijn op jonge leeftijd al kansloos doordat ze simpelweg de schoolspullen niet hebben om een les te kunnen volgen. Daarnaast is hun beeld van het leven minder rooskleurig dan dat wij in Nederland hebben en ook dit probeert John te veranderen, ook al is een maar een beetje. Wil je een bijdrage leveren dan kun je dit aangeven in Mijn Reisplan.

We zijn erg blij te vermelden dat de eerste donatie inmiddels een feit is, sinds we begin 2012 zijn gestart met dit project.

kindertjes costa rica hulpprojectHet John Ovens Foundation

Het John Ovens Foundation is een organisatie dat zich richt op verschillende vormen van ontwikkelingshulp in Costa Rica. Wij kozen voor sponsoring van toekomstverbetering van kinderen in de armste dorpen van Costa Rica. Dit is de nieuwste tak van deze lokaal zeer bekende organisatie. Het project is helemaal nieuw en er zijn inmiddels een flink aantal schooltjes geselecteerd. De eerste school is ook bekend; Ninfa Cabezas Gonzales in Quitirrisi, een school waar momenteel 97 kinderen naar toegaan. Klik hier voor de website: John Ovens Foundation.

Elk kind z’n eigen held

Daarnaast gaat John een stapje verder want hij vindt dat elk kind een rolmodel, een voorbeeld, een held moet hebben. Met dit in zijn achterhoofd is hij momenteel op zoek naar oude indianen die een grote rol spelen in de cultuur en achtergrond van de kinderen. Deze personen en hun verhalen wil hij vastleggen door middel van foto en tekst in een mooi boek. Elk kind zou zo’n boek moeten ontvangen, maar ook hier is geld voor nodig.

schoolspulletjes cpsta rica hulpprojectSchoolspullen

In Costa Rica gaan er erg veel kinderen nooit naar school omdat de families niet in staat zijn de nodige schoolspullen te betalen. Hierdoor belanden veel kinderen op straat met alle gevolgen van dien. Prostitutie en drugs dealen zijn bekende gevolgen. Het Giving Smiles project heeft arme basisscholen door heel Costa Rica geselecteerd waar hulp het hardste nodig is. Van het gedoneerde geld worden schoolspullen gekocht die direct aan de kinderen tussen 5 en 12 jaar oud gegeven worden. Het kost 65 euro om een leerling een jaar lang te voorzien van boeken, schriften, een liniaal, pennen en een rekenmachine.

Wat gebeurde er met de eerste donaties?

Begin juni heeft Riksja Family Costa Rica namens alle reizigers die tussen januari en juni het hulpproject Costa Rica ‘giving smiles’ gesteund hebben, de eerste donatie gedaan. John (Ovens) heeft hiermee de eerste inkopen kunnen doen voor de school in Quitirrisi en op 21 juni 107 kinderen uit groep 1 tot en met 6 heel erg blij gemaakt. De kinderen en leerkrachten vroegen hem de donateurs te bedanken; “Thank you” to the kind people in Holland- you have done a wonderful thing”. We zijn erg blij dat de eerste resultaten in Costa Rica zichtbaar zijn en hopen binnenkort nog vele andere schoolkinderen blij te kunnen maken met benodigde schoolspullen.

Klik op het pijltje hieronder voor een indruk van 21 juni. 

project costa rica donatiecosta rica online steuntproject costa rica donatiesproject costa rica donatiescosta rica goede doelgoede doel costa rica

Geen verplichtingen

Je kunt dit hulpproject Costa Rica ondersteunen door bij boeking aan te geven dat je 12 Euro wilt bijdragen. Eventuele extra bijdragen zijn uiteraard ook welkom, geef dit aan in het commentaarveld. Wij tellen dit geld bij de reissom op en storten het op de rekening van de stichting. Uiteraard is de bijdrage geheel vrijblijvend. Als je de vakantie in Costa Rica en charitatieve bijdragen graag gescheiden wilt houden dan is dat natuurlijk ook prima. Wij willen geen morele verplichtingen scheppen.

Terug naar het bouwsteenoverzicht