Overnachten in Costa Rica

Riksja Family Costa Rica hecht veel waarde aan overnachten in accommodaties wat past bij de omgeving waar je bent en die voor een meerwaarde zorgen in je totale reiservaring. Zo verblijf je in het regenwoud van Tortuguero in een houten chalet en in de frisgroene omgeving van Monteverde slaap je in een karakteristieke lodge.

We bezoeken regelmatig de hotels en lodges waar onze reizigers verblijven en kijken of ze geschikt zijn voor ouders met kinderen. We letten op de aanwezigheid van familiekamers, sfeer, veiligheid, hygiëne, service, comfort en een goede ligging. Daarbij kijken we naar de faciliteiten die prettig zijn als je met (jonge) kinderen reist, zoals een zwembad en een restaurant, of dicht bij zee voor verkoeling.

Typisch Riksja Family Costa Rica

Op een gezinsreis naar Costa Rica, vinden wij het belangrijk dat je in een prettige kamer verblijft. Bij twee volwassenen en een baby (tot 2 jaar) boeken we een tweepersoonskamer waar een babybed kan worden bijgezet. Reis je met één kind, dan is een ruime tweepersoonskamer met extra bed meestal het fijnst.

Reis je met meer kinderen, dan reserveren we een familiekamer voor je. Een aantal hotels heeft grotere familiekamers voor vijf personen, maar meestal krijg je met vijf personen twee aparte kamers. We zullen dan bij je boeking aanvragen om de kamers naast elkaar te reserveren. Het blijft een wens en kan niet van te voren worden gegarandeerd. Bij het samenstellen van je reis zullen we je persoonlijke wens voorop stellen en een passende oplossing bespreken. 

vakantie costa rica accoMonteverde Costa Rica - lodge kamercahuita zwembad costa ricaMonteverde Costa Rica - lodgeLa Fortuna Costa Rica Kids - hotel zwembadhotel cahuita costa rica

Special stay accommodatie

Soms hebben we bijzondere accommodaties gevonden. Dit betekent niet dat ze extra luxe zijn maar ze hebben iets speciaals. Je verblijft bijvoorbeeld in een houten lodge bij de ananasboer op zijn plantage. Er is geen zwembad, maar bent wel echt een onderdeel van de familie. Je kunt dan optimaal genieten van alle natuur om je heen. Je kunt hier verblijven tijdens Ananasplukken en vlindervaren, in plaats van in de finca. Slapen bij de Tico’s is een overnachting bij een gastfamilie van de Juanilama community in het midden van het land. Een kijkje in het leven van een lokale gemeenschap laat je het land echt beleven.

Ook is het mogelijk om te slapen in een boomhut of in een safaritent. Mocht je dit graag willen, laat het ons dan gerust weten.

Comfortabele lodges

In Costa Rica worden de wat chiquere hotels vaak hosteria genoemd. Qua comfort, inrichting, huiselijke sfeer en kleinschaligheid zijn ze iets duurder en bijzonderder dan onze gebruikelijke accommodaties. Er zijn iets meer faciliteiten en ze hebben een hele goede locatie.

Tijdens je verblijf bij de bouwsteen Luieren in Samara  en Met je apen naar het strand kun je kiezen voor een upgrade verblijf. Ook kun je voor extra comfort kiezen in La Fortuna. Je hebt dan een adembenemende uitzicht op de Arenal vulkaan. 

Badderen in La Fortuna Comfort - hotelBadderen in La Fortuna Comfort - hotel kamervilla samara zwembad costra ricasamara costa ricaBadderen in La Fortuna Comfort - hotelVilla Samara kamer costa rica

 

 

Relevante artikelen