tamarindoiris costa ricaPraktische informatie Costa Rica

Riksja Family Costa Rica heeft meerdere reisspecialisten die van alles weten over de bestemming. Zij geven hier nog wat praktische informatie Costa Rica.

Tijdverschil: In de winter 7 uur vroeger dan in Nederland, in de zomertijd 8 uur.
Voltage: 110 volt. Je hebt een USA-adapter met twee platte pennen nodig en je moet je apparaat kunnen omschakelen van 220 naar 110 volt. (anders convertor) Niet vergeten in Nederland weer terug te schakelen!
Bellen: Vraag je provider voor de juiste informatie over bellen vanuit het buitenland. Het telefoonnummer van de ambassade is: 506-2296 1490. Bij noodgevallen kun je het noodnummer van onze agent bellen, wat op je voucher staat.
Internet: Er is in Costa Rica praktisch in de meeste plaatsen WiFi (soms tegen betaling) Ook in je accommodatie en in veel restaurants kun je gebruikmaken van het internet.
Taal: Spaans, in de toeristische gebieden waar je komt ook Engels. Zelfs met een Spaans sprekende gids kom je er doorgaans wel uit.
Luchthavenbelasting: op de luchthaven te betalen voor je internationale terugvlucht: US$ 31,- cash of per credit card. Dit zit soms inbegrepen in je ticket.

gallopinto costa ricaMeenemen op reis

Tot de standaard uitrusting van de Midden Amerika reizen horen naast de logische zaken als tandenborstel en badkleding e.d. in ieder geval nog de volgende artikelen:

Waardepapieren: Bewaar waardepapieren in de safe van het hotel of als je onderweg bent in een moneybelt die je onder je kleding draagt. Scan voor je vertrek een kopie van paspoort en ticket en stuur dit naar je eigen e-mail adres. Mocht je je reispapieren kwijtraken, dan heb je altijd in je mailbox nog de kopietjes staan!

Tip: maak 2 kopieën van je paspoort, laat 1 kopie thuis en houd de ander bij je tijdens de reis, bijvoorbeeld bij je medereiziger. Soms wordt bij binnenkomst een vaccinatiebewijs tegen gele koorts gevraagd, dit moet je kunnen overleggen als je andere landen in Latijns Amerika bezocht hebt voor Costa Rica, zie gezondheid.

man costa ricaPrijzen

Fooien:
Bij de meeste hotels en restaurants wordt al service charge in rekening gebracht. Verder kan men naar eigen goeddunken fooien geven. 1 Dollar is hierbij het minimum. Wel wordt fooi gegeven aan gidsen en buschauffeurs (US$2,- p.p. per dag). Taxi’s worden niet getipt.
Gemiddelde prijzen in Euro’s:
Koffie, thee, frisdrank: € 0,95. Verse vruchtensap, biertje, wijntje: € 1,20. Voorgerecht: € 4,-, hoofdgerecht: € 8,- tot € 20,- (verse vis e.d.), dessert: € 1,50. Ontbijt: € 6,-.
Entreekosten Nationale Parken:
De entree van de Nationale parken ligt tussen de € 8,- en € 12,- p.p.p.d. (ca.US$ 15). Let op dat de nationale parken in Rincon de la Vieja en Manuel Antonio op maandag gesloten zijn.
Afdingen:
Natuurlijk moet je bij kraampjes en op markten wel proberen iets van de prijs te halen. Bedenk wel dat de producten die je koopt soms de broodwinning is van een familie. Als men bereid is te onderhandelen, betekent dat meestal dat het inkomen hard nodig is. Het is dus niet sportief om te kijken hoe ver je kunt gaan. Een goede vuistregel: bepaal voor je afdingt welke prijs je voor iets wilt betalen. Als je dan tot overeenkomst komt, zijn alle partijen blij.

mannen op straat costa ricaaVeiligheid

Waar regelmatig toeristen komen, vind je kleine criminaliteit. Daarom de volgende tips:

Stel je eigen reis samen met de Riksja Family Costa Rica bouwstenen

Relevante artikelen