arenalperfect costa ricaHoe reis je tijdens je vakantie Costa Rica?

Informatie over je individuele vakantie Costa Rica

Lege stranden, vochtig regenwoud, actieve vulkanen en een overvloed aan dieren zoals vogels, luiaards, schildpadden en kikkers. Zo zou je Costa Rica kunnen samenvatten. Het land is iets groter dan Nederland en met een uitgebreid wegenstelsel prima met een huurauto (4WD) te doorkruisen. Met een gedetailleerde routebeschrijving en een GPS rijd je onbezorgd en heb je onderweg alle vrijheid. De wegen zijn niet overal goed geasfalteerd en dan is het soms flink hobbelen en kronkelen. Tijdens je vakantie Costa Rica  zijn daarom reisuren belangrijker dan kilometers. Om een idee te krijgen van afwisselende en ontspannen routes kijk je bij onze rondreizen. Of bouw zelf je eigen vakantie Costa Rica op uit bouwstenen, dit zijn korte reisprogramma’s van 3 tot 5 dagen. Op onze kaart van Costa Rica vind je ze allemaal. Hieronder vind je een voorbeeldroute en reisafstanden tussen de verschillende locaties.

Wij wensen je veel plezier bij de voorbereiding en het samenstellen van je vakantie naar Costa Rica.

costa rica kinderen kikkerWat is een logische route tijdens je vakantie Costa Rica?

(wanneer je maximaal 2 weken de tijd hebt)

De meeste reizigers beginnen hun reis in de hoofdstad van het land met de ‘Easy going San Jose’. Hier kun je bijkomen van de lange vlucht en ontmoet je onze lokale vertegenwoordiger die je uitleg geeft over de route en leuke tips voor onderweg. Dan op weg naar de binnenlanden en verblijf je in een charmante finca tijdens de bouwsteen vlindervaren tussen ananasvelden. Je kiest hier tussen raften of een rustige bootsafari en wandelt tussen de ananasvelden rondom de finca waar je verblijft. Vervolgens rij je met de huurauto naar La Fortuna en Monteverde om te gaan badderen en boomslingeren. Je verblijft hier aan de voet van de momenteel slapende Arenal vulkaan en maakt je eerste wandeling met gids door het nevelwoud. Na enkele dagen omgeven te zijn door natuur en dieren rijd je nu richting het zuiden, naar de Pacifische kust. Hier even niks anders dan luieren in Samara. Samara is een kleine kustplaats waar het toerisme gelukkig nog niet diep is doorgedrongen.

Samara strand kids costa ricaDe bovenstaande route, waarbij je de ananasplantages, het nevelwoud, de Arenal vulkaan en minder bezochte jungle ziet en eindigt aan het strand, is op diverse manieren uit te breiden. Zo kun je na San José naar Tortuguero gaan. Je reist vervolgens per bus en boot naar het schildpadstrand aan de oostkust. Van april tot oktober komen hier schildpadden aan land om eieren te leggen, een bijzonder schouwspel. Ook zonder deze eeuwenoude dieren is Tortuguero de moeite waard. Je vaart dwars door het tropische woud, op zoek naar toekans, waterslangen en apen.

Ook kun je de reis uitbreiden naar het minder bekende en minder bezochte park Rincon waar je woudreuzen en zwavelmeren vindt. Hier is het allemaal nog wat minder geregeld; geen nette aangelegde paden en alleen bordjes daar waar je ze nodig hebt.

Wanneer je meer dan 2 weken de tijd hebt, rijd je na Samara niet direct terug naar San José maar eindig je je Costa Rica vakantie met je apen aan het strand, oftewel Manuel Antonio, bekend om het gelijknamige nationale park. Een wandeling door het regenwoud met apen en luiaards brengt je naar baaitjes waar je een verfrissende duik neemt. Hier eindigt het regenwoud pas waar het strand begint. Je rijdt de huurauto weer terug naar San José en afhankelijk van de vluchttijden verblijf je nog een laatste nacht buiten de stad, in Alajuela, op 15 minuten afstand van het vliegveld.

Reisafstanden

Van                     Naar                  Uren        Van                         Naar                        Uren       
San José Tortuguero 4:30 Rincon Samara 4:00
San José Sarapiqui 2:00 La Fortuna Samara 5:00
Guapiles Sarapiqui 2:00 Monteverde Manuel Antonio 4:30
Guapiles La Fortuna 2:30 Samara Manuel Antonio 5:30
Guapiles Cahuita 2:30 Samara Alajuela 5:00
Cahuita Sarapiqui 3:30 Manuel Antonio Alajuela 4:00
Sarapiqui La Fortuna 1:30 Manuel Antonio Dominical 1:00
La Fortuna Monteverde 4:00 Dominical Sierpe 1:30
La Fortuna Rincon 4:30 Turrialba Dominical 5:00
Monteverde Rincon 3:30 Turrialba Cahuita 3:00

 

Als  Riksja Family Costa Rica specialist hebben we zelf gereisd door het land. We staan je graag bij met verder advies, over de route, maar ook over het klimaat in de periode waarin je wilt reizen door Costa Rica en reistips met kinderen. Op onze “wie zijn wij” pagina vind je informatie over wie we zijn. Wil je contact met ons opnemen? Bel dan gerust even op telefoonnummer 071-891 0150, of stuur ons gewoon een mail naar info@costaricakids.nl met je vragen over gezinsreizen in Costa Rica.

 

 

Relevante artikelen